Pet zlatnih medalja za BiH

Balkanijada za džudiste

Pet zlatnih medalja za BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila pet zlatnih medalja na Balkanskom prvenstvu za kadete i juniore održanom u Kikindi (Srbija).

Najsjanija odličja osvojili su Larisa Cerić, Sabina Haračić, Dejana Komljenović, Stefan Majdov i Hadis Ramić.

Na takmičenju je nastupilo više od  300 učesnika iz BiH, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Makedonije, Rumunije, Srbije i Turske. 

Ženska juniorska reprezentacija BiH je potvrdila prošlogodišnje rezultate osvojivši tri  zlatne i četiri bronzane medalje, a ujedno je osvojila i prvo mjesto u sveukupnom plasmanu. Za ovu titulu za našu reprezentaciju najzaslužnije su Larisa Cerić, aktuelna juniorska prvakinja svijeta u kategoriji više od 78kg, Haračić Sabina dvostruka prvakinja Balkana za juniorke (do 70kg) i  Dejana Komljenović,  višestruka juniorska u seniorska prvakinja BiH (do 48 kg), koje su osvojile prva mjesta.

Osvajanjem trećih mjesta uspjeh su upotpunile Selma Sejdinović (do 52 kg), Tanja Košarac ( do 57 kg), Dragana Šiljegović (do 63 kg) i Borjana Ivić (do 78kg). 

U konkurenciji juniora naši reprezentativci su slabije prošli nego što je to očekivano. Najuspješniji je bio Ramiz Burdalić  koji je u kategorji do 81 kg. osvojio drugo mjesto, a iza njega sa bronzanim medaljama ostali su Stefan Šiljegović (do 73kg), Franjo Zadro (do 66 kg) i  Ljubiša Milanović (do 90 kg).

U kadetskoj konkurenciji nasjupješniji su bili Stefan Majdov (do 73 kg) i  Hadis Ramić ( do 90kg), koji su također osvojili prva mjesta. 

Naša kadetkinja Nevena Todorović u finalnoj borbi (do 70 kg),  zbog povrede nije mogla nastaviti borbu te se zadržala na drugom mjestu.

Treća mjesta kod kadeta I kadetkinja osvojili su Slavica Pavlović (do 40 kg), Saška Trkulja (do 48 kg), Ivana Rikalo (do 57 kg), Danijela Radoja (više od 70 kg), Robert Grebenar (do 50 kg) i  Miloš Mijanović (do 81 kg).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.