Peterson pobjedio Khana
Lamont Peterson slavi pobjedu

Domaći teren je odigrao važnu ulogu

Peterson pobjedio Khana

M. Maksimović

Amerikanac Lamont Peterson je u svom rodnom gradu Washingtonu osvojio super naslov svjetskog prvaka u poluvelteru, verzije IBF i WBA. On je podijeljenom odlukom sudija na poene pobjedio Britanca Amira Khana.

Kralj Kahn je doživio svoj drugi poraz u karijeri, prvi nakon što ga je nokautirao Breidis Prescott prije tri godine u Manchesteru. Međutim, ovo je bila jedna od onih borbi koja je mogla isto tako završiti bez pobjednika ili pobjedom Khana. Nelson Vazquez je dao prednost Khanu 115:113, ostala dvojica sudija George Hill i Valerie Dorsett su bila minimalno na strani Petersona 113:112. Khan je u prvoj rundi srušio Petersona koji opasno uzvraća u trećoj i sedmoj i upravo su te dvije runde očito presudile Britancu koji je bio nezadovoljan sudijskom odlukom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.