Pianeta nemoćan: Vladimir Kličko dominantno odbranio titule

Kličko savladao Pianetu

Pianeta nemoćan: Vladimir Kličko dominantno odbranio titule

Midhat Šljivak

Vladimir Kličko odbranio je titule svjetskog prvaka po verzijama WBA, IBF, WBO, IBO nakon što je večeras u Mannheimu savladao Italijana Francesca Pianetu nokautom u šestoj rundi.

Vladimir je u prvoj rundi svojom poznatom taktikom kontrolisao meč. Uspio je nekoliko puta dobro pogoditi Pianetu, koji nije imao odgovor za Vladimira.  U drugoj rundi Pianeta je krenuo nešto odlučnije. Pokušao je ugroziti Vladimira, ali nije mu uspjelo, pa je Kličko i drugu rundu riješio u svoju korist.

Uspio je Italijan u trećoj rundi pogoditi Klička dobrim krošejom, ali iako je bio nešto aktivniji tokom ove runde Pianeta nije uspio ozbiljnije uzdrmati Vladimira. Već u narednoj rundi Paineta se našao na podu. Kličko je direktom pogodio Pianetu koji je pao, ali je ipak nastavio borbu. Dominirao je Vladimir i do kraja ove runde, ali se Pianeta spasio.

Brojao je sudija Italijanu i u petoj rundi nakon dobrog krošeja. Kličko je kontrolisao i ovu rundu, koju je na kraju i ubjedljivo dobio.  U šestoj rundi ponovo dominacija Ukrajinca. Pianeta nije izdržao, te ga je Kličko serijom udaraca pri kraju šeste runde poslao na pod, a sudija je prekinuo meč.

Kličko je tako bez većih problema odbranio svoj titule i nastavio dominaciju u svijetu boksa.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.