Pobjede Povetkina i Heleniusa
Detalj iz meča Helenius - Chisora

Rus odbranio naslov, Finac osvojio tri pojasa

Pobjede Povetkina i Heleniusa

M. Maksimović

Bokserska priredba u Helsinkiju je završila pobjedama Alexandera Povetkina i Roberta Heleniusa. Prvi je obranio je WBA naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, dok je drugi osvojio titule EBU evropskog, te WBA i WBO interkontinentalnog prvaka.

Rus je većim dijelom borbe dominirao protiv veterana Cedrica Boswella koji nije zadao niti jedan pravi udarac. Povetkin je opasno pogađao, a posao je završio sjajnom serijom krajem osme runde. Rus je trenutačno na omjeru 22-0.

Puno više uzbuđenja je ponudila borba između Roberta Heleniusa i Derecka Chisore. Britanac je opasno pogađao aperkatima i krošeima, izgledali je kako bi mogao upisati veliku pobjedu, ali su sudije na kraju odlučile pobjedu dodijeliti Sauerlandovom bokseru 2:1. Giuseppe Quartarone i
Manuel Oliver Palomo su bodovali 115:113, dok se Leszek Jankowiak odlučio za Britanca 113:115.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.