Pobjede u gostima Pariza i Milana
J.J.Nevin

Treće kolo WSB-a

Pobjede u gostima Pariza i Milana

M. Maksimović

Jedina neporažena ekipa nakon tri kola WSB-a je sastav Baku Firesa. Baku je osvojio devet bodova iz tri meča, od mogučih 15, bokseri ove ekipe su osvojili 13 poena.Treću pobjedu u Azijskoj konferenciji Baku je ostvario protiv Incheom Red Wingsa 4:1.

Bodove za Firese su osvojili Magomed Abdulhamidov (bantam), Soltan Migitinov (srednja), Ramazan Magomedov (poluteška) i Beka Lobajanidze (teška). Čast gostiju je spasio Bahodirjon Sultonov u lakoj kategoriji.

U Evropskoj konferenciji gosti su bili raspoloženi. Paris United je slavio u Istanbulu, Milano Thunder u Moskvi. U Istanbulu je Irac John Joseph Nevin, brončani sa posljednjeg SP-a sredio Selcuka Ekera, dok je Artur Schmidt bio bolji od Mohammada Azizija.Treći presudni bod je izborio Ludovic Groguhe u poluteškoj kategoriji. U Moskvi je odlučujuća bila posljednja peta borba teškaša, Arbija Madaeva i Benjeya Zimmermana. Bokser koji stiže sa Holandskih Antila je u ovoj borbi bio bolji 3:0.


Rezultati 3.kolo:

Evropa:
Kremlin Bears - Milano Thunder 2:3
Istanbul Istanbulls - Paris United 2:3

Amerika:
Los Angeles Matadors - Memphis Force 4:1
Miami Gallos - Mexico City Guerreros 3:2

Azija:
Astana Arlans - Beijing Dragons 4:1
Baku Fires - Incheon Red Wings 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.