Počela Premijer liga u boksu

Premier liga BiH u boksu : BK Vogošća - BK Slavija 3:13

Počela Premijer liga u boksu

Danas je susretom ekipa bokserskog kluba „Slavija“ iz Banja Luke i bokserskog kluba „Vogošća“ počela je Premier Liga Bosne i Hercegovine u boksu.

Pred oko 300 gledalaca u dvorani KSC „Amel Bečković“  novi član premierligaškog karavana BK „Vogošća“ ubjedljivo je poražena od aktuelnog viceprvaka naše države Slavije iz Banja Luke rezultatom 3:13.

Mlada ekipa novog prvoligaša pokazala se nedoraslim protivnikom ekipi iz Banja Luke za koju nastupaju čak petorica reprezentativaca (naši Stevo Zolak, Mirza Aljić, Darko Kučuk i Damir Beljo, te crnogorski reprezentativac Alen Beganović). Jedine bodove za domaći sastav osvojili su Bošnjak (81 kg) pobjedivši  reprezentativnog kolegu Kučuka, te Čolak (64 kg) koji je boksao neriješeno protiv Zolaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.