Počelo EP u džudou (U-23)

Danas u Sarajevu

Počelo EP u džudou (U-23)

O. Lekić
Teme:

Eliminacionim borbama danas je u  Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch"- Zetra počelo  Evropsko seniorsko prvenstvo u judou za seniore i seniorke do 23 godine.

Na trodnevnom  takmičenju učestvuje više od 300 najboljih evropskih mlađih seniora i seniorki iz 40 zemalja.

Danas su na programu borbe u pet težinskih kategorija. Od 14 predstvanika BiH  prvi će na borilište izaći seniorke Dejana Komljenović (do 48 kg), Selma Sejdinović (do 52 kg) i Sara Vuković (do 57 kg) te seniori Miroslav Gajović (do 60 kg) i Franjo Zadro (do 66 kg).

Borbe za medalje na programu su danas od 16.30 do 18 sati, dok će ceremonija svečanog otvaranja EP-a  biti obavljena u 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.