Počelo EP u hrvanju

Sinoć u Sarajevu

Počelo EP u hrvanju

U Sarajevu je u utorak počelo Evropsko kadetsko prvenstvo u hrvanju, najveće  međunarodno sportsko takmičenja ove godine u Bosni i Hercegovini.

Prvog takmičarskog dana podijeljeno je pet kompleta medalja. Najuspješniji su bili ruski takmičari, koji su osvojili tri od pet zlatnih odličja, uz jedno srebro. Po jednu zlatnu medalju osvojila je Turska i Azerbejdžan.

Danas su na rasporedu takmičenja u kategorijama do 46, 54, 63, 76 i 100 kg. Kvalifikacije su na programu od 13, a finalne borbe od 19 sati.

Na Evropskom prvenstvu u Sarajevu nastupit će i osam bh. takmičara: Ajdin Brkić, Omar Kunto, Elvir Ćosić, Hasib Šehović, Haris Ačkaj, Sadik Gabeljić, Arminj Šljivo i Kemal Hasanović. Njihovi nastupi očekuju se 7. i 8. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.