Počelo Evropsko prvenstvo u Ankari
Teško možemo očekivati neki rezultat

Nastupa sedam boksera iz BiH

Počelo Evropsko prvenstvo u Ankari

M. Maksimović

Danas je u Ankari počelo 39. evropsko seniorsko prvenstvo u boksu.Sedam boksera iz BiH će nastupiti na ovom prvenstvu,a među prvima će u ring Ismet. Žerić i Velibor Vidić. Žerić nastupa u kategoriji do 60 kg i njegov protivnik je Ivan Njegač iz Hrvatske, dok će Velibor Vidić u kategoriji do 69 kg ukrstiti rukavice sa Bornom Katalinićem.

Pored Vidića i žerića u Ankari će BiH predstavljati Džemal Fetahović, Danijel Topalović, Džemal Bošnjak, Damir Beljo te Mane Marčeta.Fetahović boksuje u kategoriji do 64 kg, suparnik je Yauhevi Ramashkević iz Bjelorusije.Holanđanin Peter Mullenberg je prva prepreka Danijelu Topaloviću u kategoriji do 75 kg, dok će Džemal Bošnjak pokušati iznenaditi Boška Draškovića (do 81 kg), dok Damir Beljo ide na Michela Olasa Poljaka  (do 91 kg). Posljednji naš predstavnik je u kategoriji preko 91 kilograma, a to je Mane Marčeta.U prvom kolu će se Marčeta suprostaviti Cathalu McMonagleu iz Irske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.