Počelo je prepucavanje za veliki meč
Može li Haye pobjediti Klitschka

Svi sa nestrpljenjem očekuju borbu

Počelo je prepucavanje za veliki meč

M. Maksimović

Britanac David Haye izjavio je da će "pomesti" najboljeg teškaša današnjice Ukrajinca Vladimira Klitschka u subotnjem meču za ujedinjavanje titule prvaka u teškoj kategoriji, koji će se održati na stadionu u Hamburgu.

"U subotu će te vidjeti nešto posebno, takva egzekucija nije viđena već godinama. Klitschko je kao robot i bit će zanimljivo gledati kako robot funkcionira kada dođe do kvara. Nemam se namjeru rukovati sa njim uoči meča, ali pružit ću mu ruku kada ga budem posjetio u bolnici nakon dvoboja u subotu", izjavio je Haye, koji je vlasnik titule po WBA verziji.

David Haye je bio apsolutni svjetski prvak u lakoteškoj kategoriji, a 2009. godine je osvojio naslov u teškoj kategoriji po WBA verziji pobijedivši ruskog diva, 219 cm visokog Nikolaja Valujeva. Haye je dosad odradio samo četiri meča u teškoj kategoriji, dok Vladimir Klitschko, svjetski prvak po WBO, IBF i IBO verziji, ima iza sebe 58 mečeva i 49 pobjeda nokautom. Vladimir Klitschko nije želio ostati dužan Hayeu na verbalne provokacije, pa mu je poručio: "Moje ime je dr. Klitschko, ja sam dotkor , a za subotu sam spremio poseban tretman za Hayea, prizemljit ću ga u stvarni život. To će biti dobro za njega, jer će steći manire kulturnog ponašanja i postat će bolja osoba".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.