Počinje državno prvenstvo u judu

Počinje državno prvenstvo u judu

Teme:

U sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na  Mojmilu u nedjelju, s početkom u 11,00 sati, održat će se Državno prvenstvo u judou za seniore i seniorke. 

Na  prvenstvu se  očekuje učešće više od 150 takmičara i takmičarki iz cijele BiH.

 

Iz Judo saveza BiH je saopćeno, da će konkurencija će biti veoma jaka, obzirom da je na takmičenju najavljeno učešće osvajača balkanskih, evropskih i svjetskih medalja (Amel Mekić, Ibro Miladin, Larisa Cerić, Eldin Omerović, Dejana Komljenović, Aldin i Eldin, Franjo Zadro, Sabina Haračić, Dea Miletić  i drugi).

 

"Pored iskusnih takmičara, seniorskih reprezentativaca BiH, treba napomenuti da će učešće uzeti i mladi reprezentativci BiH koji će nastojati da se nametnu selektoru seniorskog bh. tima  Branislavu Crnogorcu. Prvenstvo je ujedno i test za sve takmičare koji imaju ambicije da nastupe na Evropskom Top kupu krajem marta u Sarajevu", saopćeno je iz Judo saveza BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.