Poginuo legendarni ''Macho Man"
Randy "Macho Man" Savage

Uzrok nesreće srčani udar

Poginuo legendarni ''Macho Man"

M. Maksimović

Randy "Macho Man" Savage poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Floridi u gradu Seminoli.Kako navode u policijskim izvještajima, Randy je sa svojim automobilom sletio sa ceste te je udario u drvo.58-godišnji Savage je navodno pretrpio srčani udar dok je vozio, kasnije je prebačen u bolnicu gdje je preminuo.

Macho Man je svoju slavio stekao kao profesionalni hrvač sredinom osamdesetih godina, osvajao je naslove pod okriljem Continental Wrestling Associationa u ranoj fazi, da bi nešto kasnije postao član nama poznatijeg WWF-a (World Wrestling Federation) gdje je dva puta bio prvak, jednom WWF Intercontinentalni prvak, dok je 1987 godine osvojio naslov ''Kralja ringa''.

Njegova borba sa Rickyjem Steamboatom u okviru WrestleMania III proglašena je borbom godine 1987.Njegova prva supruga Elizabeth Hulette od koje se razveo 1992.godine je pronađena mrtva zbog predoziranja u stanu također nekada velikog kečera Lexa Lugera godinu dana kasnije.Ljubitelji profesionalnog wrestlinga pamte Macho Mana kao velikog rivala Hulk Hogana.Debitovao je u ingu još 1973.godine, zvanično se povukao 2005.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.