Poirier nokautirao McGregora, ali je Irac opet zaradio puno više novca od svog rivala!

Conor je velika UFC zvijezda

Poirier nokautirao McGregora, ali je Irac opet zaradio puno više novca od svog rivala!

E. Škorić

Conor McGregor treći je put u karijeri izašao iz mirovine. Unatoč tome što ga je Dustin Poirier nokautirao protekle noći, Irac je zaradio puno više novca.

McGregor je jedna od najvećih zvijezda UFC-a. Postoje kvalitetniji i dominantniji borci od Irca, ali Notorious je jednostavno planetarno popularan i neko ko zarađuje ogroman novac zbog svog statusa.

Što se tiče samih zarada, MMA je daleko od boksa po tom pitanju. Naprimjer, Canelo je zaradio 20 miliona dolara u svom meču portiv Calluma Smitha, dok su u MMA te cifre ipak znatno manje.

Međutim, McGregor je i pored poraza u Abu Dhabiju od Dustina Poiriera zaradio pet miliona dolara, dok je pobjedniku pripao "tek" milion dolara.

Amerikancu je to čak najunosnija borba u karijeri, dok je Conor zarađivao i mnogo više kroz ranije borbe.

Ipak, treba naglasiti da je McGregor održao riječ i pola miliona dolara prije same borbe donirao sredstva za američku dobrovoljnu organizaciju The Good Fight Foundation.

Top Komentari

Hare
Sve je to showbiz, Dana White bi radije sina rođenog izgubio nego Mcgregora
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi