Ponovo Hopkins protiv Dawsona

U 47.godinu Hopkins brani naslov

Ponovo Hopkins protiv Dawsona

M. Maksimović

U dvorani Boardwalk Hall, u Atlantic City, najstariji svjetski prvak Bernard Hopkins, brani naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji, verzija WBC. Hopkins ima 47 godina i ovo će mu biti 62 meč u profi karijeri.

Peta puta je poražen, posljednji put od Joea Calzaghea 2008.godine. Večerašnji protivnik Bernarda Hopkinsa je Chad Dawson sa kojim The Executioner ima nekih zaostalih dugova. Ova dva boksera su se našla u ringu u maju mjesecu prošle godine kada je Hopkins također branio naslov pravak.

Međutim, nekih dvadesettak sekundi prije kraja druge runde, Dawson je u klinču podigao Hopkinsa te ga jednostavno spustio na ring.Hopkins se nije mogao ustati ,žalio se na bol u ramenu i nije nastavio meč. Dawson je proglašen pobjednikom tehničkom nokautom, ali su ispravili svoju odluku te su poništili borbu. Tako je večerašnji revanš u svijetu profi boksa normalna stvar.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije