Poraz Belje u Istanbulu
Beljo brani boje Milano Thundera

Drugo kolo World Series of Boxing

Poraz Belje u Istanbulu

M. Maksimović

Drugo kolo ''Svjetske bokserske serije'' je baš kao i prvo, proteklo u dominaciji domaćih ekipa.U Evropi su prve pobjede upisale ekipe Paris Uniteda i Istanbul Istanbullsa.

Paris je sa čistih 5:0 sredio Kremlin Bearse.Bodove za ekipu Parisa su osvojili Nordine Oubaali, Rachid Azzedine,Alexis Vastine,Hrvoje Sep i Tony Yoka.Četiri borbe su završene na poene, tek je u prvoj, kategorija do 54 kilograma Nordine Ouballi tehničkim nokautom savladao Alishera Mahmudova.

Puno zanimljivije je bilo u Istanbulu gdje je nastupio i naš bokser Damir Beljo koji brani boje Milano Thundera.U prvoj borbi je Mehmet Topcakan na poene dobio Vitalyja Volkova, a gosti su izjednačili nakon što je Vazgen Safaryants bio bolji od Shafiqa Chitoua. U narednim borbama po bod na obe strane su izborili Onur Sipal i Boško Drašković, pa je o pobjedniku meča odlučivala borba u teškoj kategoriji između Mohammeda Arjaouia i Damira Bellje.Marakonac koji je bio u četvrtfinalu posljednjeg SP je na kraju slavio na poene za konačni trijumf Istanbullsa.

U Azijskoj konferenciji, ekipa Baku Fires ima dvije pobjede.Drugu pobjedu su ostvarili protiv Astana Arlansa u gostima, bilo je 1:4.Beijing Dragonsi su u prve tri borbe uzeli tri boda protiv Incheon Red Wings koji su u posljednje dvije borbe ublažili poraz.

U Američkoj konferenciji pobjede Los Angeles Matadorsa i Memphis Forcea.Matadorsi su u posljednje tri borbe preokrenuli rezultat protiv Mexico City Guerrerosa, dok je Memphis bio siguran protiv Miamija 4:1.

Rezultati 2.kolo:

Evropa:
Istanbul Istanbulls (Turska) - Milano Thunder (Italija) 3:2
Paris United (Francuska) - Kremlin Bears (Rusija) 5:0

Amerika:
Memphis Force (SAD) - Miami Gallos (SAD) 4:1
Los Angeles Matadors (SAD) - Mexico City Guerreros (Meksiko) 3:2

Azija:
Beijing Dragons (Kina) - Incheon Red Wings (Južna Koreja) 3:2
Astana Arlans (Kazahstan) - Baku Fires (Azerbajdžan) 1:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije