Poraz Poturka, pobjeda Soldića u FFC debiju

Chub porazio Marjanovića

Poraz Poturka, pobjeda Soldića u FFC debiju

Dž. Mrakić

Najbolji bosanskohercegovački K-1 borac Dževad Poturak nije uspio slaviti u borbi na FFC 20 eventu u Zagrebu.

Bolji od našeg predstavnika bio je Belgijanac Frederic Sinistra, koji je došao kao zamjena za povrijeđenog Vladimira Toktasynova. Fizički jači i agresivniji Belgijanac slavio je jednoglasnom odlukom nakon tri runde, a ovo je našem Poturku bio drugi uzastopni poraz.

Pored Poturka, uspješnu noć nisu imali ni Denis Marjanović i Elmir Mehić, koji su pretrpjeli poraze u okršajima sa Nikitom Chubom, odnosno Georgeom Colinom. 

Jedinu pobjedu od bosanskohercegovačkih boraca ostvario je Roberto Soldić, koji je u MMA dijelu eventa slavio jednoglasnom odlukom sudaca protiv Saše Drobca. Soldić trenutno u karijeri ima pet pobjeda i jedan poraz, a ovo mu je bila prva borba i prva pobjeda u FFC-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije