"Pošaljite mi ček i boriću se protiv Harija"

Tyrone Spong sasvim iskreno

"Pošaljite mi ček i boriću se protiv Harija"

M. Šljivak

Marokanac Badr Hari vratio se u ring prošle subote pobjedom na bodove protiv Hesdyja Gergesa.

Hari je najavio kako mu je naredni cilj borba za teškaški naslov Gloryja protiv Rica Verhoevena.

Ipak, Glory će vjerovatno prije novog obračuna ovog dvojca organizovati još jednu brobu za Harija. Njima se ponudio Tyrone Spong, svojevremeno jedna od najvećih kickboxing zvijezda.

"Sve što trebaju napraviti je poslati mi ček. Ja se borim za novac. Potpišite mi ček i imate me", rekao je Spong, te je komentarisao duel Harija i Gergesa u Rotterdamu.

"Borba Harija i Gergesa bila je zabavna za gledaoce. Vidljivo je da su se obojica došla potući, a Gerges je bio previše oprezan, vjerovatno zbog nokauta kojeg je doživio u prošlom meču", istakao je Spong.

Komentarisao je i mogući obračun Harija sa Ricom Verhoevenom.

"Badr mora raditi dosta, posebno na kondiciji. On snagu ima i dovoljan mu je jedan udarac da završi bilo koga. Međutim, Rico je sada u životnoj formi i biće to teška borba za Harija".

Spong je u karijeri odradio 83 kickboxing meča. Dobio je čak 74, ali je zadnji meč imao 2014. godine. Posevetio se boksu gdje je na omjeru od 11-0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi