Poturak dogovorio spektakularan obračun sa legendarnim kickboxerom

Novi duel sa Ghitom

Poturak dogovorio spektakularan obračun sa legendarnim kickboxerom

M. Šljivak

Legendarni bh. borac Dževad Poturak dogovorio je još jedan spektakularan meč.

BH Machine će 29. oktobra u rumunskom Cluju za rivala imati još jednu kickboxing legendu Daniela Ghitu.

Biće to četvrti obračun ovih boraca. Poturak je u novembru 2008. godine pobijedio Ghitu pred njegovim navijačima jednoglasnom odlukom sudija, a nepune dvije godine kasnije Rumun se revanširao pobjedom u Pragu.

Posljednji put Ghita i Poturak su se borili 2012. godine u Briselu i u tom meču je rumunski borac slavio nokautom u drugoj rundi.

Poturak u ovaj duel ulazi nakon pobjede nad Lukaszom Lipniackim u junu kojom je prekinuo niz od deset uzastopnih poraza. Trenutno je u karijeri na omjeru od 53-33 uz jedan neriješen i no conest meč, a 37-godišnjem Ghiti će ovo biti povratnički meč nakon četiri godine.

Posljednji put se Rumun našao u ringu sa Ricom Verhoevenom 2014. godine i tada je poražen na bodove od apsolutnog vladara kickboxa.

U karijeri je Ghita odradio 50 borbi i upisao je 39 pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi