Poturak: K-1 nas je prevario, priče o drugom vlasniku su smiješne!

Dužni borcima preko milion dolara

Poturak: K-1 nas je prevario, priče o drugom vlasniku su smiješne!

E. Čaušević

Mnogo prašine prošle sedmice na društvenim mrežama podigao je proslavljeni hrvatski borac Mirko Filipović koji je upozorio sve koji imaju doticaj sa K-1 i vlasnikom Mikeom Kimom da honorari za K-1 WGP Finale nikada nisu isplaćeni.

Ovaj turnir održan je prije skoro pet godina u Zagrebu, a Cro Cop je otkrio da su mnogi borci koji su učestvovali ostali uskraćeni za honorare. Vlasnik K-1 promocije je prestao da se javlja na njihove pozive, a njegov dug prema ovim borcima je preko milion dolara.

Ova tema došla je u žižu ponovo prije godinu dana na K-1 priredbama u Beogradu i Tuzli. Organizatori su tvrdili da novi K-1 nema veze s onim starim, odnosno da oni nikome ne duguju novac. Međutim, ispostavilo se da je vlasnik "novog" K-1 i dalje Mike Kim koji se pojavio na manifestaciji u Beogradu.

Kada su to saznali Cro Cop i Dževad Poturak odlučili su se uputiti za Beograd. Oni su iznenadili Kima s kojim su imali dug razgovor oko pomenutih dugova. Iako im je Kim obećao isplatu duga na kraju ih je ponovo "nasamario", te je prestao da se javlja na njihove pozive.

"Istina je da smo prevareni od K-1 organizacije. S druge strane imamo novi turnir na kojem se vidjelo da je K-1 opet u pokušaju oživljavanja. Žao mi je zbog cijelog ovog dešavanja oko K-1. Jer ta je promocija oduvijek bila motivacija i san svim profesionalnim kick bokserima. Ne želim negativno pričati o K-1 promociji, ja ih želim motivisati da stanu na noge i da ponovno krenu jako naprijed. Ali da naravno isplate dugovanja prema nama kao pravi samuraji", rekao je bh. borac Dževat Poturak za Fight Site, te dodao:

"Čujem sada priču da je u igri neki drugi vlasnik, da su neki drugi ljudi sada na vrhu kompanije. Sve je to u redu, ali kompanija se ne zove K-2, nego i dalje K-1. Mislim da nitko ne bi pristao kupiti kompaniju u kojoj nisu čisti računi. Tako da mi je lično ta priča smiješna".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti