Poturak poražen u Japanu

Poturak poražen u Japanu

Najbolji K-1 borac Bosne i Hercegovine Dževad Poturak napokon je dobio priliku iz zemlje izlazećeg sunca da nastupi na jednom prestižnom turniru.

BH Mašina sinoć je u U Yokohama Areni u Kanagawi u Japanu izgubio snažnog holandskog teškaša Alistar Overeema, koji uspješno spaja K-1 i MMA karijeru. Ovo je bio najvažniji Dževadov meč i ispunjenje njegovog sna da nastupi među najboljim borcima današnjice kao što su Badr Hari, Semmy Schilt,P eter Aerts, Jerome Le Banner.

Poturak je ušao u ring s osmjehom, u borbu maksimalno ozbiljno, kretao se prema naprijed i pružao solidan otpor renomiranom protivniku. Nekoliko odličnih zamaha rukom rezultiralo je pogocima, iznenadivši i komentatore kraj ringa, ali bez vidljiv utiska na Overeema.

Nekoliko trenutaka kasnije u klinču Overeem je zakačio Poturka po zatjeljku, a naš borac pada kao pokošen, sudac mu broji. Poturak se vraća u borbu, Overeem sad već ispucava low kick i Poturak je opet na podu. U sljedećoj izmjeni Alistair koristi svoje najjače oružje, koljeno, koje završava na bradi BH borca i borbi je kraj. Sudac prekida borbu.



Nadamo se da će BH mašina sljedeći put imati i malo više sportske sreće, a za to će imati priliku već 29. maja kada će ukrstiti rukavice sa Holanđaninom Ricom Verhoevenom. Ovaj veliki meč dolazi kao rezultat dugogodišnjeg rada nešeg borca koji je prije nekoliko dana potpisao svoj ugovor sa kućom “Showtime” i time najavio svoj uspon na svjetskoj K-1 sceni.

Rezultati K-1 WGP Japan:

K-1 Rules / 3Min. 3R Ext.2R
Badr Hari Morocco W.O.P. Alexey Ignashov Belarus

Fight #6 : K-1 Super Heavyweight Title Match
Champion Semmy Schilt Holland W.O.P. Challenger Errol Zimmerman Curaçao

Fight #5 : K-1 Heavyweight Title Match
Champion Kyotaro Japan WKO R2 Challenger Peter Aerts Holland

Fight #4
Alistair Overeem Holland WTKO R1 Dzevad Poturak Bosnia
Fight #3
Jerome Le Banner France / W.O.P. Tyrone Spong Suriname

Fight #2
Gokhan Saki Turkey / W.O.P. Singh "Heart" Jaideep India

Fight #1
Sergii Lashchenko Romania W.O.P. Takumi Sato Japan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije