Poturak protiv Catinasa

K-1 Collizion Final Elimination

Poturak protiv Catinasa

Naš najbolji K-1 borac Dževad Poturak otputovao je u Bukurešt, gdje će se u subotu  boriti protiv Rumuna, Raula Catinasa.

Ovo će biti drugi međusobni duel Poturka i Catinasa, a u prvom je slavio naš borac. Taj meč je održan 12. septembra 2008. godine na K-1 turniru u Slovačkoj, a Poturak je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Da se ne radi o nimalo naivnom protivniku, govori i činjenica da je Catinas nedavno u Splitu imao meč protiv Stefana Leke i slavio je impresivnu pobjedu, nokautom u prvoj rundi. Mnogi ga smatraju budućom K-1 zvijezdom, tako da bi ponovna pobjeda protiv ovog borca, za Dževada predstavljala veliki korak naprijed u približavanju Japanu. Raul Catinas je rođen 6. augusta 1988. godine, visok je 182cm i ima 104kg.

U 54 profesionalne borbe u karijeri Poturak je zabilježio rekord od 44 pobjede, devet poraza i jedan neriješen meč. Nadamo se da će "BH Machine" sutra ponovo obradovati bosanskohercegovačke ljubitelje K-1 sporta.

Direktan prijenos sutrašnjeg meča možete pratiti preko satelita na Digi tv (kanal Pro TV). Na turniru će biti održano ukupno osam borbi, a pobjednici će steći pravo nastupa na finalnom  turniru u novembru mjesecu.

Kvalifikacijske borbe:
Shamil Abasov (Russia) vs. James Phillips (Germany)
Mladen Brestovac (Croatia) vs. Koos Wessels (Holland)
Tibor Nagy (Hungary) vs. Mounir Zekhnini (Marocco)
Mihaita Golescu (Romania) vs. Petr Vondracek (Czech Republic)

Super Fights:
Raul Catinas (Romania) vs. Dzevad Poturak (Bosnia)
Catalin Morosanu (Romania) vs. Mighty Mo (U.S.A.)
Alexandru Lungu (Romania) vs. Justice Smith (U.S.A.) - MMA Rules
Roman Kleibl (Czech Republic) vs. Freddy Kemayo (France)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.