Poturak se oprašta u Sarajevu protiv Stefana Leka

Na FFC-u u Sarajevu

Poturak se oprašta u Sarajevu protiv Stefana Leka

Midhat Šljivak

Najbolji bh. borac, Dževad Poturak, u septembru će se oprostiti od aktivnog bavljenja K1 sportom.

Na FFC-u u Sarajevu, Poturak će u svom posljednjem meču u karijeri imati veoma atraktivnog protivnika. U Zetri 13. septembra 2013. godine, Poturak će se boriti sa legendarnim Stefanom "Blitzom" Lekom, jednim od najpoznatijih K1 boraca u svijetu.

Leko se u kariejri borio sa svim velikim imenima ovog sporta. Pobjeđivao je velike borce poput Remya Bonjaskog, Petera Aertsa, Raya Sefa i Badr Harija.

Poturak je prošle sedmice u Poreču poražen od hrvatskog borca, Igora Jurkovića, nakon čega je najavio svoj oproštaj od K1 sporta na FFC-u u Sarajevu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije