Potvrđeno: Cain Velasquez protiv Francisa Ngannoua
Jedan od najboljih teškaša svih vremena vraća se u oktagon, a odmah je dobio zaista žestok izazov

Povratak nekadašnjeg šampiona

Potvrđeno: Cain Velasquez protiv Francisa Ngannoua

M. Šljivak

Cain Velsquez vraća se u UFC.

Predsjednik najjače borilačke organizacije na svijetu Dana White potvrdio je da se nekadašnji šampion nakon više od dvije i po godine vraća 17. februara u Phoenixu i to protiv kamerunskog nokautera Francisa Ngannoua.

To nije sve. Cain je dobio novi četverogodišnji ugovor i tako je teška kategorija ponovo dobila čovjeka koji odmah može napasti titulu.

Velasquez je u karijeri dva puta osvajao naslov prvaka teške kategorije UFC-a, dva puta ga je uspješno branio prije nego što je 2015. godine poražen od Fabricija Werduma.

Vratio se Cain godinu dana kasnije pobjedom nad Travisom Browneom, ali je potom uslijedila pauza zbog povreda i nekoliko operacija.

Po povratku će fantastični borac imati veliki izazov u liku Francisa Ngannoua, sjajnog nokautera koji želi ponovo borbu za titulu.

Ngannou se nakon poraza u borbi za pojas od Stipe Miočića, a zatim i Derricka Lewisa, uspješno vratio u novembru sjajnom pobjedom nad Curtisom Blaydesom.

Borba protiv Caina bi mogla usmjeriti njegovu karijeru i vjerovatno će pobjednik ovog duela imati šansu u 2019. godini da napadne pojas.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi