Potvrđeno: Chisora protiv Hayea 14. jula

Uz licence iz Luksemburga

Potvrđeno: Chisora protiv Hayea 14. jula

M. Maksimović

Kao što smo i najavili dan ranije, Dereck Chisora i David Haye će se naći u ringu 14. jula bez obzira što niti jedan od boksera nema potrebnu licencu.

Chisorin menadžer, ujedno i promotor Frank Warren našao je izlaz, jer su obojica boksera dobila licence bokserskog saveza Luksemburga.

Kako je u EU na snazi zona slobodne trgovine, tako će savez Luksemburga biti nadležan za meč koji će biti održan u Engleskoj. Uz to, Warren neće biti službeni promotor meča jer je i njegova licenca britanska, već će meč organizovati Sauerland Event čija je licenca izdata u Austriji.

Zanimljiva, stvar se dogodila na pres konferenciji koja je održana na stadionu WEst Hama. Chisora i Haye su bili za istim stolom, ali između dvojice boksera je postavljena ograda što je do sada nismo imali prilike vidjeti u svijetu profi boksa.

Prije sam pres konferencije, ali i na samoj konferenciji Haye i Chisora su imali duel, ali ovaj put je sve završilo na riječima, odnosno za stolom.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti