Potvrđeno: Floyd Mayweather se vraća u ring, ali u meču koji niko nije mogao ni da sanja!

Okušat će se u MMA

Potvrđeno: Floyd Mayweather se vraća u ring, ali u meču koji niko nije mogao ni da sanja!

E. Čaušević

Floyd Mayweather je odlučio još jednom da se vrati iz penzije, ali ovaj put za meč koji niko nije mogao očekivati.

Neporaženi prvak u boksu je ponovo donio odluku da se okuša van ovog sporta, a sada je red došao na MMA. Američki mediji jutros su potvrdili da se Mayweather vraća iz penzije, te da će se boriti u Japanu protiv kik-boksera Teneshina Nasukawe.

Ovaj Japanac je neporažen u svojoj kategoriji, a u karijeri je imao 28 borbi. Ipak, bit će na velikom ispitu protiv Mayweathera koji se vraća iz penzije drugi put nakon meča protiv Conora McGregora.

Mayweather je prihvatio ponudu iz Japana i svima je jasno da će sigurno zaraditi ogromu sumu novca bez obzira na ishod ovog meča. Japanska borilačka organizacija je objavila da će se ovaj MMA meč održati po posebnim pravilima, a meč će se održati 31. decembra.

Top Komentari

mesut10
Neporazeni prvak teške kategorije? Čovjek je laka kategorija, a ne teška :)
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi