Potvrđeno: Kličko protiv Povetkina u oktobru

Kličko protiv Povetkina

Potvrđeno: Kličko protiv Povetkina u oktobru

Midhat Šljivak

Dugo očekivana borba između Vladimira Klička i Aleksandera Povetkina konačno je dogovorena.

Meč najboljih teškaša današnjice biće održan 5. oktobra u Olimpijskoj dvorani u Moskvi, a ovo je borba koju su ljubitelju boksa već mjesecima tražili.

Dogovor je danas konačno postignut, te će 5. oktobra Moskva biti domaćin jednog od najvećih bokserskih događaja u posljednjem desetljeću, a ovo će za Vladimira biti prvo pravo iskušenja nakon dugo vremena.

Povetkin se u ovom trenutku smatra za jedinu pravu prijetnju braći Kličko, a Rus je u dosadašnjih 26 mečeva još uvijek neporažen.

"Veoma sam sretan što smo konačno dogovorili ovaj meč. Navijači širom svijeta se raduju ovoj borbi, koja je najbolja moguća u teškoj kategoriji. Uzbuđen sam što ćemo napuniti arenu u Moskvi", rekao je Vladimir Kličko nakon potvrde meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti