Potvrđeno: Miesha Tate protiv Amande Nunes na UFC 200

Borba za pojas

Potvrđeno: Miesha Tate protiv Amande Nunes na UFC 200

UFC je potvrdio nastup Mieshe Tate na UFC 200. Prvakinja u bantam kategoriji nedavno osvojeni pojas braniće protiv Amande Nunes.

Miesha Tate je do šampionske titule došla na UFC 196, kada je u zadnjoj rundi submissionom savladala Holly Holm, dok je Brazilka na istoj priredbi bila bolja od Valentine Shevchenko nakon sudijske odluke.

Nunes u profesionalnoj MMA karijeri ima 16 nastupa i 12 pobjeda, a trenutno je u nizu od tri trijumfa. Jedini poraz u najjačoj svjetskoj oragnizaciji doživjela je 2014. godine kada je uspješnija od nje bila Cat Zingano.

Podsjetimo, pored ove borbe na programu će se naći nekoliko izvanrednih duela. Event u Las Vegasu, koji je na programu 9. jula, predvodiće Nate Diaz i Conor McGregor, a ništa manje uzbuđenje ne bi trebalo da bude i u ostalim borbama, kao što su one između Alda i Edgara u pero kategoriji, odnosno Velasqueza i Brownea u teškoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi