Povetkin 5.oktobra protiv Wladimira Klitschka

Nakon još jedne sigurne pobjede

Povetkin 5.oktobra protiv Wladimira Klitschka

M. Maksimović

Alexander Povetkin je nastavio svoju impresivnu seriju. Svjetski prvak teške kategorije u verziji WBA sredio je sinoć u moskovskom predgrađu Myakininu, Poljaka Andrzeja Wawrzyka tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Povetkin je rušio Poljaka već u drugoj rundi, a onda je nakon dva brojanja u trećoj sudija  Russell Mora prekinuo borbu. To je bila 26.pobjeda u karijeri Povetkina u isto toliko mečeva i najbolja najava za ono što ga čeka 5.oktobra. Nakon meča sa Wawrzykom, pojavila se informacija kako će se Alexander 5.10. ove godine suprostaviti Wladimiru Klitschku, na Olimpijskom stadionu u Moskvi. Nezvanično, Alexander i Wladimir bi u tom meču trebali podijeliti 23 miliona dolara u omjeru 75-25 u korist Wladimira Klistchka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti