Povetkin ipak odbranio naslov

Hukić nije uspio iako je bio blizu

Povetkin ipak odbranio naslov

M. Maksimović

Nakon godina poprilične monotonije u teškoj kategoriji, napokon su ljubitelji boksa došli na svoje. Dvije sjajne borbe u posljednje dvije sedmice.

Nakon okršaja Vitalija Klitschka i Derecka Chisore, sedam dana kasnije u ringu su se našli Alexander Povetkin i Marco Huck u borbi za naslov svjetskog prvaka teške kategorije verzija WBA. U fenomenalnoj borbi na kraju je Rus sačuvao naslov svjetskog prvaka. Meč u ispunjenoj Porsche Areni u Stuttgartu, bio je jedan od najboljih, ako ne i najbolji u posljednjih par godina.

Bez puno taktiziranja obojica su krenula žestoko i nisu popuštali do kraja.Huck, odnosno Muamer Hukić se predstavio u sjajnom svijetlu i mnoge je ugodno iznenadio s obzirom da je ovo bio njegov prvi meč u teškoj kategoriji. Nakon 12 žestokih rundi, na kraju je ruke podigao ''Ruski vitez''. John Coyle je dao prednost Povetkinu 116:113, Stanley Christodoulou 116:112, dok je Belgijanac Philippe Verbeke podijelio bodove. Povetkin je nakon ovog meča i dalje neporažen, na omjeru 24:0, dok je Hukiću ovo bio drugi poraz u 36 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti