Povrijedio se Tony Ferguson!

Tri mjeseca pred borbu s Khabibom

Povrijedio se Tony Ferguson!

Midhat Šljivak

Tony Ferguson doživio je povredu tri mjeseca pred meč protiv Khabiba Nurmagomedova.

Njegov trener Eddie Bravo izjavio je da se izazivač za titulu lake kategorije osjeća dobro i da će biti spreman za borbu protiv Khabiba, jer nije riječ o težoj povredi.

"Tony je povrijedio križne ligamente koljena. Ovog puta je sve dobro, samo se radi o lakšem istegnuću. Tako je to u profesionalnom sportu, niko nije siguran od manjih povreda", rekao je Bravo i nastavio je:

"Ne vjerujem da će Tony dopustiti da mu se povreda zakomplikuje. Previše je iskusan za to. Svaki dan sam s njim i u vrhunskoj je formi".

Meč Fergusona i Khabiba zakazan je za 18. april u New Yorku, a ovo je peti put da se njihov meč organizuje.

Prethodno su oba borca otkazivala po dva puta i bila bi zaista prava šteta da se to desi ponovo.

U pozadini čeka Conor McGregor koji silno želi revanš s Khabibom, a to isto želi i UFC. Ostaje nam da vidimo šta će se na kraju desiti.

Top Komentari

Edin Merlin
Prepo se !
4 0
kn0x
Ljudi medijska hajka..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi