Poznat naredni potencijalni rival Stipe Miočića

U kakav bi to meč bio

Poznat naredni potencijalni rival Stipe Miočića

D. Vejo

Amerikanac hrvatskog porijekla Stipe Miočić sinoć je odbranio UFC-ov teškaški pojas nakon pobjede protiv Holanđanina Alistaira Overeema.

On je u posljednjoj minuti prve runde srušio holandskog gorostasa te mu nanio udarce koji su njegovog protivnika natjerali na tapkanje.

Nakon prespavane noći, Miočić je saznao potencijalnog izazivača za narednu borbu. Riječ je o Brazilcu Junioru Dos Santosu. 

Naime, on je prema riječima čelnika UFC-a, navodno zamolio predsjednika ove organizacije Dana Whitea da naredni protivnik Miočiću bude upravo on. Kako se špekuliše, to bi se trebalo desiti na UFC-u 207 u decembru ove godine.

Podsjetimo, zadnji meč ova dva borca bio je u decembru 2014. godine kada je nakon pet rundi Brazilac odnio pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi