Poznat novi protivnik Tomislava Spahovića

Četiri dana prije meča

Poznat novi protivnik Tomislava Spahovića

Dž. Mrakić

 Jedan od najboljih bh. MMA boraca Tomislav Spahović saznao je svog protivnika za FFC 19 priredbu u Linzu. 

Nakon što je Nicolai Salchow (5-0-0) po drugi put odbio odmjeriti snage s našim borcem, organizatori su se dali u potragu za drugim borcem koji će biti spreman stupiti u ring sa Spahovićem (7-5-0).

Radi se o dva metra visokom borcu iz Mađarske Gustavu Dietzu, koji, sudeći prema Sherdogu, ima tri borbe u MMA i skor od 1-2-0. Inače, Spahović ima niz od tri pobjede zaredom i trenutno je neporažen u FFC-u, inače vodećoj regionalnoj borilačkoj promociji.

Glavna zvijezda večeri bit će Alessio Sakara (15 borbi u UFC-u), koji će se boriti protiv Holanđanina Jasona Wilnisa, a priredbu ćete moći direktno pratiti na HRT-u s početkom od 22 sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.