Poznati protivnici naših boksera

Poznati protivnici naših boksera

O. Lekić

Nakon oficijelnog izvlačenja parova u 19.00 sati svečano je otvoreno Svjetsko prvenstvo u Boksu Baku 2011.Glamurozno otvaranje svjetske smotre najboljih boksera  128 zemalja učesnica i preko 800 boksera najavilo je da će se u periodu od 25.09.2011-08.10.2011 desiti pravi spektakl boksa te će ljubitelji plemenite vještine moći uživati u borbama moderno sagrađenog sportskog kompleksa u Baku.

Prvenstvo je  takođe i kvalifikacijskog karaktera za sudjelovanje na olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine  u Baku je doputovala u sljedećem sastavu Selektor Almedin Fetahović,bokseri Damir Beljo,Velibor Vidić,Daniel Topalović,Džemal Bošnjak te Podpredsjednik Bokserskog saveza BIH Dalibor Petković i Direktor reprezentacije BIH Adel Bajramović.
Nakon oficijelnog izvlačenja parova reprezentativci BiH izvukli su sljedeće protivnike.

26.09.2011. Damir Beljo(Bosna i Hercegovina)-Karem el Ghanam(Egipat)
28.09.2011. Džemal Bošnjak(Bosna i Hercegovina)-Leon Banis(Dominikanska Republika)
29.09.2011. Velibor Vidić(Bosna i Hercegovina)-Karlos Banteurt(Kuba)
01.10.2011. Danijel Topalović(Bosna i Hercegovina)Tomasz Jablonski(Poljska)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.