Poznato je gdje će se boriti Khabib i Gaethje

Lokacija je otkrivena

Poznato je gdje će se boriti Khabib i Gaethje

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje borit će se 19. septembra za ujedinjenje titula prvaka lake kategorije UFC-a.

Gaethje je nedavno pobijedio Tonyja Fergusona u borbi za privremeni pojas i tako je zakazao meč sa šampionom, a borba će prema svim informacijama biti održana 19. septembra.

Sada je poznata i lokacija borbe. To će se desiti u Abu Dhabiju, ali ne na ostrvu, gdje će UFC u narednom periodu održati nekoliko priredbi.

"Da li će se meč Khabib - Gaethje održati u Abu Dhabiju? Da", rekao je prvi čovjek UFC-a Dana White i nastavio je:

"Neće biti na ostrvu da nas ne bi iznenadili vjetar, kiša ili slično. Ovu borbu ćemo odraditi u dvorani", rekao je White.

Khabib je posljednji meč imao u septembru prošle godine kada je baš u Abu Dhabiju pobijedio Dustina Poiriera, a zakazana odbrana naslova protiv Tonyja Fergusona je propala zbog pandemije koronavirusa.

Uletio je potom Gaethje, pretukao je Tonyja i uzeo privremeni pojas.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi