Prachnio: Spahović me u nekoliko navrata bacao poput igračke

Poljski borac nakon pobjede

Prachnio: Spahović me u nekoliko navrata bacao poput igračke

Poljski borac Marcin Prachnio je sinoć u Rijeci nokautom u prvoj rundi savladao bh. borca Tomislava Spahovića i tako stigao do titule prvaka u kategoriji do 93 kilograma.

U uvodnom dijelu borbe Spahović je bio bolji od Prachnija, ali je Poljak bio strpljiv te je desnim aperkatom savladao našeg borca.

"Naporno sam se pripremao punih šest sedmica. Bilo je vrlo teško, sparingovao sam u najboljim dvoranama svijeta da se spremim što bolje za Spahovića. Znao sam da je opasan, znao sam da je snažan. Držao sam se svog plana, pokušao sam izdržati njegove udarce i čekati priliku", rekao je Prachnoi, a prenosi FightSite.

"U nekoliko situacija me zgrabio i vidio sam koliko je jak, doslovno me bacao poput igračke. No kad bi me bacio, uspio sam blokirati udarac. Čast mi je biti FFC prvak, to mi puno znači", dodao je poljski borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.