Prava drama i stravične povrede UFC zvijezde: Odjednom mi se zamračilo...

Corey Andreson prošao kroz težak period

Prava drama i stravične povrede UFC zvijezde: Odjednom mi se zamračilo...

M. Šljivak

UFC zvijezda Corey Anderson odlučio je pokazati povrede koje je zadobio prije nekoliko mjeseci.

Anderson je brutalnim nokautom poražen 15. februara od Jana Blachowiza, ali ono što ga je zadesilo šest dana kasnije moglo bi dovesti njegovu karijeru u pitanje.

Dok je šetao u prirodi odjednom mu se zamračilo, pao je i udario glavom od kamenje na makadamskom putu, te je zadobio teške povrede lica.

"Prošao sam razne testove kako bih saznao šta se dogodilo. Svi osim jednog ljekara su mi rekli kako sam kolabirao od udarca i nedsotatka vode i hrane, jer sam nekoliko sati hodao šumom. Jedan je rekao da je u pitanju srce. Rekao je da mi je srce prestalo kucati i da bi mi se to moglo desiti u idućoj borbi", rekao je Anderson.

Its been a long road back.. BUT never the less we are back! . . . . Feb 21st following my last fight I blacked out and...

Posted by Corey Anderson on Monday, July 27, 2020

On je također istakao da je u proteklih nekoliko mjeseci boravio po raznim bolnicama. Prošao je brojne preglede, a nakon posljednjeg tretmana dobio je zeleno svjetlo da se vrati brobama.

"U ponedjeljak sam napustio bolnicu sa nalazom u ruci i porukom kako se mogu vratiti prebijanju ljudi", dodao je.

Corey je optužio ljekare i komisiju nakon borbe da ga nisu dobro tretirali i da ga je to na kraju umalo skupo koštalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi