Preminuo Suad Ćupina, legendarni selektor karate reprezentacije BiH

U 67. godini života

Preminuo Suad Ćupina, legendarni selektor karate reprezentacije BiH

Potpredsjednik Univerzitetskog karate kluba Bosna i legendarni selektor reprezentacije BiH Suad Ćupina preminuo je večeras u Sarajevu.

Ovaj istaknuti bh. trener i velikan ovog sporta izgubio je bitku za život u 67. godini, nakon što je određeno vrijeme imao velikih zdravstvenih problema.

Tako je prošle godine Ćupini hitnom intervencijom urađena duodena pankreatoktomija u operaciji koja je trajala više od šest sati. Ćupina se nakon toga osjećao bolje, ali večeras je nažalost okončao svoj život.

Suad Ćupina je rođen 11. novembra 1951. godine u Mostaru. U bogatoj i dugogodišnjoj trenerskoj karijeri postigao je mnogo, posebno kao selektor karate reprezentacije BiH, ali i trener u Karate klubu Bosna iz Sarajeva.

Njegovi karatisti su nosioci mnogobrojnih medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava, te drugih međunarodnih i domaćih takmičenja. Selektor bh. karatista je bio još od od 1993. godine, a najveći uspjeh s ekipom ostvario je 2006. godine u Tokiju, kada su osvojili svjetsko srebro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi