Prijem za osvajače evropskih medalja
Zlatni ljiljani kod načelnika Općine Ilidža

Prijem za osvajače evropskih medalja

Načelnik Općine Ilidža, Amer Ćenanović, je u srijedu primio učenike Taekwondo kluba „Zlatni ljiljani“, osvajače evropskih medalja na 3. kadetskom evropskom prvenstvu u taekwondou, održanom krajem juna u Zagrebu.

Prvu bosansko-hercegovačku evropsku prvakinju u ovom olimpijskom sportu, Mirnesu Fetahović, te Elmedina Čekrliju i Amilu Karšić koji su se okitili evropskom bronzom, gospodin Ćenanović je ugostio i uručio im vrijedne nagrade. Općina Ilidža na čelu sa načelnikom je do sada pružala veliku podršku razvoju sporta na području Općine, a načelnik je izrazio veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima, te istakao da će i dalje nastaviti sa podrškom i motiviranjem mladih talenata za dalji rad i uspjehe.

Fetahović i Čekrlija sljedeće godine prelaze u juniore i od njih se u narednim sezonama mogu očekivati još veći rezultati, ali također se i nadamo da će nadležne institucije prepoznati važnost ulaganja u potencijalne buduće olimpijce, te pružiti svu potrebnu podršku za dalju edukaciju i usavršavanje ovih mladih talenata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.