"I mene je Tyson pokušao ugristi"

Kevin McBride, čovjek koji je poslao Mikea u penziju

"I mene je Tyson pokušao ugristi"

Midhat Šljivak

Irski borac Kevin McBride posljednji je čovjek koji je pobijedio legendarnog Mikea Tysona.

Dogodilo se to u Washingtonu 11. juna 2005. godine. Meč je prekinut u šestoj rundi, Tyson je otišao u penziju, a irski bokser je dao zanimljivu izjavu 11 godina nakon ovog meča.

Saopćio je kako ga je Tyson pokušao ugristi za bradavicu...

"Pobijedio sam ga taktikom. Iako još uvijek osjećam njegove udarce, bio sam potpuno spreman i uspio sam pobijediti. I za 20 godina će se pričati o ovom meču", istakao je McBridge, te je dodao:

"Pričao sam s njim u ringu tijekom šeste runde. Kada sam mu rekao da je u nevolji, pokušao me je ugristi za bradavicu. Srećom imao je zaštitu u ustima, inače bih dobio teške povrede", istakao je McBride.

Irac je karijeru završio s omjerom 35-10-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi