"Mchumiatumba je najteži protivnik u mojoj karijeri"

Adnan Redžović pred veliki meč:

"Mchumiatumba je najteži protivnik u mojoj karijeri"

U sklopu bokserskog manifestacije Memorijal Braća Bašović, koji će se u nedjelju, sa početkom u 20 sati održati u KSC Ilidža, Adnan Redžović, najbolji bh. bokser, će ukrstiti rukavice sa bokserskom senzacijom iz Afrike Tanzanijcem Alpfonceom Mchumiatumbom.

„Mchumiatumba je najteži protivnik u mojoj dosadašnjoj karijeri, s obzirom na to da iz 10 mečeva ima isto toliko pobjeda. Mnogo bolje je plasiran od mene na rang-listi, i ukoliko ga pobijedim, a uvjeren sam da hoću, očekuje me veliki napredak“, nada se Redžović, koji je svjestan da ga očekuje teška borba, ali...

„Spremio sam se maksimalno za ovaj meč, koji bi mi trebao biti sjajna uzvertira za ono što me narednog mjeseca očekuje u Stuttgartu, gdje ću imati pred borbu na gala večeri koju organizuje Felix Sturm. Naravno, pozivam publiku na Ilidžu, kako bi našim borcima pomogla u nastojanju da ostvare nove pobjede, li i da odaju počast Braći Bašović“, kazao je Redžović na zvaničnoj pres-konferenciji upriličenoj povodom ove borbe.

Osim meča između Redžovića i Mchumiatumba, na Ilidži će rukavice ukrstiti bokseri olimpijskih selekcija Federacije BiH i njemačke pokrajine Westfallen, a u ring će izaći i Memnum Hadžić, koji se bori protiv Krešimira Bogdanovića (Hrvatska), te Amar Njemčević, koji će za protivnika imati Nijemca Kerema Yildrima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti