"Poštujem GSP-a, ali ja želim borbu za titulu"

Brazilac odgovorio

"Poštujem GSP-a, ali ja želim borbu za titulu"

Teme:

Demian Maia trenutno je u nizu od šest uzastopnih pobjeda u UFC-u i sigurno da je poslije Stephena Thompsona glavni pretedent na mjesto izazivača u velter kategoriji.

Brazilac je posebno briljirao u svojoj posljednjoj borbi, u kojoj je za nepuna dva minuta savladao Carlosa Condita.

Maia je sjajnim izvedbama dospio u žižu javnosti, a jedan od onih koji bi volio ući u oktagon sa 38-godišnjim Brazilcem je i legendarni Kanađanin Georges St.Pierre. 

Ipak, Maia ima neke druge planove.

"Jako sam počastvovan što je Georges St.Pierre spomenuo moje ime. On je jedan od najboljih boraca svih vremena. Ipak, ja želim borbu za pojas, to je moj cilj. Otvoren sam i za tu mogućnost, ali nakon što postanem prvak", jasan je bio Maia.

Brazilac je u profesionalnoj MMA karijeri zabilježio 30 borbi, od toga 24 pobjede i šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti