Nokaut godine: Nesretni bokser hrabro ušao u debi, a zatim je od jednog udarca nepomično zaspao
Foto - Screenshot

Brutalan nokaut

Nokaut godine: Nesretni bokser hrabro ušao u debi, a zatim je od jednog udarca nepomično zaspao

Midhat Šljivak
Teme:

Borilački sportovi često nam donesu zaista spektakularne nokaute.

Sve promocije se trude da imaj što spektakularnije mečeve, a nokauti su naravno ono što publiku najviše zanima.

Jedan od kandidata za nokaut godine dolazi sa bokserskog meča u Tanzaniji gdje je nesretni borac Omar Mussa zaspao već u prvoj rundi.

On je krenuo dosta dobro u meč protiv još jednog debitanta, momka pod imenom Rajabu Rajabu i nekoliko puta je pogodio protivnika.

Međutim, Rajabu je sačekao pravu šansu da zada udarac. Iz kontre je pogodio Mussu pravo u bradu, a ovaj je pao preko konopaca.

Publika je bila u deliriumu. Apsolutno niko nije obraćao pažnju na nesretnog boksera koji je nepomično ležao.

Oglasi

Sudija je prvi priskočio u pomoć. Zatim je tu stigla i ljekarska služba, a Mussa se nije mogao probuditi.

Svakako se nadamo da je ovaj bokser dobro i da ovaj nokaut neće imati trajnih posljedica po njegovo zdravlje.

Pogledajte ovaj zaista nestvaran nokaut.

Treba svakako istaći da su manje priredbe koje ne izazivaju veliku pažnju medija uglavnom te koje donose mnogo više spektakla u odnosu na ono što donose velike organizacije.

Tu je mnogo više žara, borbe. Borci silno žele da se dokažu i da naprave korake prema nekom dobrom ugovoru kojim će osigurati vlastitu budućnost.

Meč iz Tanzanije samo je jedan dokaz tome. Oba borca su ušla zaista hrabro, čekao se taj jedan udarac koji će riješiti meč, a došao je odmah na početku za brutalan nokaut i pobjedu momka zanimljivog imena Rajabu Rajabu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi