RDA želi superfight sa Lawlerom

Prvak lake kategorije potpuno iskren

RDA želi superfight sa Lawlerom

Prvak UFC-a u lakoj kategoriji Rafael dos Anjos trenutno se oporavlja od povrede stopala zbog koje je otkazao borbu sa Conorom McGregorom, ali to ga ne sprečava da već sad razmišlja o narednim dvobojima unutar oktagona.

Naime, brazilski borac gostovao je u emisiji MMA Hour, u kojoj je govorio o dugoočekivanom superfightu sa Ircem, ali i o trenutnoj situaciji u najvećoj svjetskoj organizaciji. 

Dos Anjos je izrazio veliku želju za nastupom na UFC 200, gdje bi za protivnika volio da ima Natea Diaza ili Robbieja Lawlera, prvaka velter kategorije.

Nema sumnje da bi jedna od tih borbi izazvala veliku zainteresovanost ljubitelja MMA, a sigurno donijela i veliku zaradu, pa svakako da mnogi s nestpljenjem očekuju reakciju čelnih ljudi UFC-a.

Rafael dos Anjos trenutni je prvak u lakoj kategoriji, a u svojoj profesionalnoj karijeri zabilježio je 25 pobjeda i 7 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi