Redžović 13, maja protiv Španca Mora

Redžović 13, maja protiv Španca Mora

U organizaciji Kluba borilačkih sportova Gladijator u improviziranoj areni sarajevskog Doma mladih 13 . maja će biti održana borilačka manifestacija pod nazivom "Noć gladijatora 3".

U glavnoj borbi večeri za titulu svjetskog  prvaka u kick boxingu po K1 pravilima u WKA federaciji rukavice će u teškoj kategoriji ukrstiti jedan od najboljih bh. K1 takmičara - aktualni evropski prvak Adnan Redžović i Ruben Peres Mora iz Španije.

"Peres je izuzetan borac i prvi na WKA listi izazivača sa omjerom od 27 mečeva, tri poraza i 14 nokauta, što znači da moram biti maksimalno spreman da ga pobijedim. Želim pobjedu  za kraj svoje K 1 karijere", izjavio je Redžović.

BH. borcu ovo će biti zvanični  oproštaj od K1 sporta, jer na nagovor svog trenera Jasmina Erovića i prijatelja svjetskog prvaka Felixa Sturma prelazi u profesionalni boks gdje će već 25. juna u Kelnu imati uvodnu borbu pred meč Felixa Sturma.

Tridesettrogodišnji Redžović višestruki je prvak BiH u boksu, kik boksu i ful kontaktu. Najveći uspjeh u karijeri postigao je martu prošle godine u Sarajevu, kada je osvojio naslov evropskog  prvaka u WKA federaciji.

Pored toga u 2003. godine u Skenderiji je u disciplini K 1 osvojio titulu "Kralj Koloseuma". Učesnik je svjetskih i evropskih prvenstava u kik boksu na kojim je za reprezentaciju BiH osvajao medalje.

Pored glavne borbe večeri bit će održano još  osam mečeva, od kojih šest u disciplini K1 i dva MMA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti