Redžović bez problema savladao Kovarika

Naš bokser slavio u Dusseldorfu

Redžović bez problema savladao Kovarika

Najbolji bh. bokser, Adnan Redžović u svom devetom profesionalnom nastupu ubilježio je i devetu pobjedu. U subotu navečer, na manifestaciji "Fight night" koju je organizovala promotorska kuća "Sturm box promotion" u Dusseldorfu naš bokser je nakon šest teških rundi savladao Čeha, Ladislava Kovarika.

Redžović je otputovao na ovaj meč sa gripom, ali je uprkos tome uspio demonstrirati fantastičnu boksersku tahnuki. U svih šest rundi Adnan je dominirao, a u prilog tome govori i puknuta arkada njegovog protivnika.

 

Iako su svi očekivali da se meč prekine ranije zbog silnih udaraca Redžovića kojima je boksera iz Češke pogađao, Kovarik je uspio završiti meč do kraja pa su sudije morale odlučivati. Tako je Radžović pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

 

Moramo istaći da je ovo još jedan sjajan rezultat našeg najboljeg boksera teške kategorije koji mu u skorijoj budućnosti otvara vrata za meč za jednu od respektabilnih titula u svijetu boksa.

 

Treba naglasiti da da Redžovića pored toga 2. februara 2013. godine očekuje meč također pod okriljem "Sturm box promoton" gdje će raditi uvodnu borbu Felixu Sturmu, a poslije toga zajedno sa saradnicima iz svog kluba "Gladijator" organizacija tradicionalne gala borilačke manifestacije "Noć gladijatora 5" u martu ili aprilu naredne godine.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti