Redžović bolji od Marasovića

Spetktakl u Dubrovniku

Redžović bolji od Marasovića

Adnan Beganović

Bh. K 1 borac i aktuelni prvak Evrope, Adnan Redžović, sinoć je na borilačkoj manifestaciji „Slano fight night“ u Dubrovniku pred nekoliko hiljada gledalaca pobijedio prvaka Hrvatske i bronzanog sa prvenstva Svijeta Hrvoja Marasovića.

Naš K 1 borac je od prvog sudijskog gonga silovito krenuo na svog protivnika nedopustivši Marasoviću da pokaže zbog čega je prvak svoje zemlje. Nakon nekoliko razmijena udaraca, Redžović je zadao nekoliko strahovito jakih udaraca, najviše u nogu te nakon toga hrvatski borac je morao predati meč već u prvoj rundi.

„Žarko sam želio što prije završiti borbu i tako je na kraju bilo. Marasoviću nisam dozvolio ni oka da otvori a već se meč završio. Zahvalio bih se mojim prijateljima i navijačima koji su zbog mene došli iz svih krajeva BIH.“, rekao nam je Redžović.

Inače, meč između Redžovića i Marasovića je na turniru „Slano fight night“ koji je organiziran povodom Katoličkog praznika Velike Gospe, bilo jedini te večeri u K 1 borilačkoj disciplinii dok je ostatak borbi bio iz ultimate fighta gdje su nastupili borci iz Hrvatske koji slove za velike nade u UFC-u.

Moramo naglasiti da je prvak Evrope u K 1 Adnan Redžović poslije meča zasluženo dobio aplauz navijača i čestitke od Indire Mujkić pjevačice dance grupe Colonia koji su te večeri u pauzama između borbi zabavljali publiku.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.