Redžović na poene bolji od Mchumiatumba

U sklopu turnira “Braća Bašović”

Redžović na poene bolji od Mchumiatumba

Bh. bokser Adnan Redžović pobijedio je tanzanijskog borca Alpfoncea Mchumiatumba u sjajnoj borbi, meču-večeri, u sklopu 11. međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira "Braća Bašović".

Već na samom početku borbe Redžović je nametnuo svoj ritam. Njegov protivnik je na početku vješto izbjegavao udarce našeg boksera, a naročito ubitačni desni kroše. 

Treća runda ovog meča pokazala je da Tanzanijac odlično pripremljen. No, Redžović je uspio povezati dva dobra udarca, ali pravi atak nije uslijedio već je Redžović strpljivo nastavio skupljati poene. 

U petoj rundi najbolji bh. bokser ljevicom je stalno držao rivala na distanci, dok je desnicom pokušavao zadati ključni udarac. 

Deset sekundi do kraja Tanzanijac je više na guranje prednjim direktom uspio uzdramati našeg predstavnika, koji je u osmoj odlučujućoj rundi pružio bolji boks i riješio meč u svoju korist. Redžoviću je ovo bila sjajna uvertira za nastup narednog mjeseca u Stuttgartu, gdje će imati predborbu na gala večeri koju organizuje Felix Sturm.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.