Redžović se od K1 oprostio pobjedom

"Noć gladijatora 3"

Redžović se od K1 oprostio pobjedom

Edmir Škorić

U areni sarajevskog Doma mladih večeras je održana borilačka manifestacija "Noć gladijatora 3".

U uvodnoj borbi naš bokser Dženan Poturak slavio je pobjedu nad Jovanom Kaluđerovićem, koji se povrijedio. Trijumfovao je i drugi naš predstavnik  Denis Stojnić, koji je nokautirao Austrijanca Stefana Traunmullera u drugoj rundi.

Najbolji bosanskohercegovački K1 borac, Adnan Redžović, u glavnoj borbi večeri za titulu svjetskog prvaka u kick boxingu po K1 pravilima u WKA federaciji pobijedio je Ante Verunicu, premda se Redžović prvobitno trebao boriti sa Rubenom Peresom Morom, koji se iz Sarajeva vratio u Španiju zbog nesreće njegovog sina.

Redžović je od Verunice bio bolji u prve dvije runde, a onda u trećoj nokautirao suparnika. Tako se naš borac uspješno oprostio od K1 borbi, te se sada okreće boksu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.