Redžović slavio, Poturak pao na bodove

K-1: Prag

Redžović slavio, Poturak pao na bodove

Sinoć je u O2 Areni u češkom Pragu održan K-1 spektakl u organizaciji  It's Showtime. 
U Prag je stigao velik broj prvoklasnih boraca, predvođenih dvostrukim K-1 finalistom Badrom Harijem koji je u glavnoj borbi večeri odbranio titulu (World Title Heavy Weight) protiv Tunižanina Mourada Bouzidija.

Naš Dževad Poturak sastao se sa poznatim K-1 teškašem Danielom Ghitom iz Rumunjske, koji je među 16 najboljih boraca svijeta, a krajem prošle godine borio se na završnici K-1 turnira u Japanu. Podsjetit ćemo da je u  novembru 2008. godine BH Machne deklasirao Ghitu u njegovoj Rumuniji, pred njegovim navijačima i domaćim sudijama.

Međutim,u sinoćnjem meču Rumun je na poene savladao našeg prvaka sudijskom odlukom. Borba je bila dosta atraktivna sa dosta razmjene udaraca u kojoj je moglo biti najmanje neriješeno.

Po okončanju meča, Poturak nije mogao biti zadovoljan. "Bio je pravi rat u ringu, ali me nije pobjedio. Dobio je batina.", kaže BH Machine nakon susreta koji je u najmanju ruku mogao biti neriješen.

Povrijeđeni Redžović oborio favoriziranog Silvu


Te iste večeri, na istoj priredbi nastupio je jos jedan bosanac Adnan Redzović koji je pobjedom nad velikim favoritom Andersonom Silvom napravio sjajan posao, te će mu ovaj turnir poslužiti kao odskočna daska za nastupe na jačim turnirima.

Uprkos povredi lijeve noge na pripremama za ovaj meč, naš borac nije odustao od meča te je došao u Češku prijestolnicu da pokaže šta zna.
Već u prvoj rundi Redžović, koji i nije koristio svoju povrijeđenu lijevu nogu u okršaju sa Silvom, svog suparnika dva puta obarao u knock down i to lijevim aperkatom. U drugoj rundi Adnan Redžović je uspio da samo jednom svog suparnika u ringu pošalje na pod, a u trećoj odnosno posljednjoj rundi je iskusno priveo meč kraju i slavio na poene.

Ovom pobjedom Redžovića očekuju mečevi u Milanu i Amsterdamu gdje će se održati slijedeći turniri pod nazivom „Its showtime“.

Narednu borbu „Bh. mašina“ imat će 29. maja u Amsterdam Areni, a protivnik će biti holandski borac Riko Verhoven.

Rezultati sinoćni mečeva:

Artiom Vachitov def. Tomas Senkyr (DEC),
Tomas Hron def. Andonias Tzoros (TKO R2),
Gago Drago def. Yutaro Yamauchi (DEC),
Pajonsuk def. Chan Sung Jung (DQ),
Adnan Redžović def. Anderson Silva (DEC),
Ondrej Hutnik def.  Hakan Aksoy (DEC),
Daniel Ghita def. Dževad Poturak (DEC),

It's Showtime World Title Heavy Weight:

Badr Hari def. Mourad Bouzidi (KO R2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.