Redžović svjetski prvak u WKA verziji
Redžović stigao do nove titule

Noć gladijatora

Redžović svjetski prvak u WKA verziji

M. Maksimović
Teme:

Adnan Redžović osvojio je titulu svjetskog prvaka u kick boxu u super teškoj kategoriji po K-1 pravilima u WKA verziji. U glavnom meču večeri  na borilačkoj manifestaciji pod nazivom "Noć gladijatora" Redžović  je u areni Doma mladih u KSC Skenderija savladao Belgijanca Sebastiana van Thielena.

Iako su sva trojica sudaca dala prednost našem borcu, meč je do samog kraja bio neizvjestan, a  Belgijanac se predstavio u odličnom svijetlu.

Tridesettrogodišnji Redžović višestruki je prvak BiH u boksu, kick boxu i ful kontaktu. U 36 profesionalnih mečeva ostvario je 30 pobjeda. U martu prošle godine također u areni Doma mladih osvojio je naslov europskog prvaka u teškog kategoriji u WKA verziji, a  2003. godine u Sarajevu bio je pobjednik u K-1 turnira, kada je osvojio titulu "Kralj Koloseuma". Sudionik  je svjetskih i evropskih prvenstvima u kick boxu na kojim za reprezentaciju naše zemlje osvajao  medalje.


U drugom meču večeri u borbi za titulu europskog prvaka u teškoj kategoriji u WKA verziji  Zeničanin Muamer Tufekčić nakon pet rundi savladao Mađara Gyorgyja Mihalika, jednoglasnom odlukom sudaca.


U šest uvodnih  K1 i MMA borbi,  koje su trajale po tri runde, publika je imala priliku da vidi  zanimljive mečeve sa borcima iz šest zemalja.

U K-1 borbama od bh. natjecatelja najviše su istaknuli Mesut Selimović, koji je zasluženo savladao iskusnog turskog borca Omera Pekina, Fahrudin Mahmić pobjedom nad Slovencem Dejanom Mađarevićem, te mladi Sarajlija Enko Aličić. Naš najbolji ultimate fight borac Denis Stojnić, ostvario spektakularnu i efektnu pobjedu nad  Sašom  Lazićem iz Srbije nakon samo 20-ak sekundi meča, kao i Ajlin Ahmić iz Hrvatske, savladavši već na startu Dragoslava Radića iz Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.